top of page

QR

​

Hola a tots i totes! Avui explicaré l’última activitat relacionada amb l’apartat de xarxes. Aquesta activitat està pensada per treballar els instruments d’una manera més lúdica i divertida, tot i així es poden plantejar i realitzar diferents activitats seguin aquesta proposta.

​

Aquesta activitat té una peculiaritat  i és que s’utilitzen els codis QR. A partir d’un objectiu didàctic es desenvoluparà l’activitat. Em sembla una manera interessant i dinàmica treballar amb QR a educació infantil, crec que és una bona manera d’incorporar les noves tecnologies a l’aula i treballar els continguts o coneixements que prèviament s’han tractat.

Personalment, fins ara, mai havia treballat els QR. Mai els havia utilitzat i crec que són molt útils i fàcils d’utilitzar. Tot i així amb l’activitat que volia fer sí que m’ha costat una mica trobar els links dels vídeos que volia posar, ja que sortia l’ imatge de l'instrument i per tant l’activitat ja no tenia res a veure amb l’objectiu docent, que consistia en relacionar l’instrument amb el so.

Considero que les aplicacions ens poden ser de gran utilitat en la nostra tasca docent. Tant pels mestres amb aplicatius on ens donin recursos per poder posar-ho en pràctica a l’aula com pels infants, ja que segurament treballar a partir d’apps, s’ho prendran com un joc i en realitat està introduint continguts i coneixements i estan aprenen (gairebé sense adonar-se compte).

​

El meu objectiu docent és:

Establir relacions entre els sons musicals amb l’instrument.

​

Per treballar aquest objectiu he realitzat una activitat. Aquesta activitat està pensada perquè prèviament a classe es treballin els instruments. I un cop els infants ja els han treballat i els han interioritat fer aquesta activitat. L’activitat està pensada per infants d’ entre 3-4 anys.  Es faran grups d’entre 5/6 alumnes i hauran de buscar els QR pel pati. Un cop els hagin trobat hauran d’utilitzar la tableta electrònica per veure que hi ha en aquest QR, i un cop hagin escoltat el so l’haurà d’identificar. Quan l’hagin identificat aniran a l’aula i buscaran l’instrument i l’indicaran a la mestra quin és el que creuen que és aquell so.

​

​

​

​

​

​

​

​

   

           QR 1(flauta)                     QR 2(piano)                 QR 3 (arpa)                  

 

 

 

 

 

 

      QR 4 (guitarra)                  QR 5 (tambor)                  QR 6 (triangle)

​

Per tal de comprovar que l'activitat feta funciona correctament us recomano una aplicació, que és la que he utilitzat jo: QR Reader, una aplicació disponible en Appstore i totalment gratuïta.

​

​

​

​

​

​

Espero que us hagi semblat interessant aquesta manera de treballar els instruments i que ho poseu en pràctica si us ve de gust.

 

 

​

bottom of page